Contact opnemen?

Contact

Keuzehulp

Hieronder de meest gestelde vragen over onze softijs machines

Keuzehulp

FAQ

Veelgestelde vragen over onze machines

Waarom zou ik een pasteuriserende softijsmachine kopen?

Om uw klanten een voedselveilig softijsje te kunnen verkopen en om niet elke week uw softijsmachine te hoeven demonteren. Alle NISSEI softijsmachines pasteuriseren, u bepaalt zelf hoe vaak u dit doet, ons advies is echter eens per 2 dagen. De machine kan zo ingesteld worden dat dit bijvoorbeeld 's-nachts geheel automatisch gebeurt en op deze manier is de softijsmix weer schoon.

Demonteren bij een gepasteuriseerde softijsmachine doet u om de 6 weken.

Welke capaciteit heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van uw “piek” omzet in ijs en milkshake, er zijn bij NISSEI al machines vanaf 35 liter per uur tot 2x 75 liter per uur. Wilt u advies op maat, klik dan hier. Wij zorgen er voor dat een van onze adviseurs , vrijblijvend bij u op locatie komt kijken om met u samen uit te rekenen wat de juiste capaciteit voor u is.

Wat kost een softijsmachine?

De aanschaf van een softijsmachine is vaak een grote investering, echter bij NISSEI zijn de jong gebruikte modellen vaak al lager geprijsd en wij bieden kleinere tafelmodellen aan voor de startende verkoper. Bij de aanschafprijs is van invloed of u een gebruikte softijsmachine heeft om in te ruilen. Verder hebben wij flexibele financieringsmogelijkheden. Benieuwd wat een softijsmachine kost? Bereken hier eenvoudig de prijs van uw softijsmachine.

Wat zijn de financieringsmogelijkheden bij NISSEI en Win Equipment?

Win Equipment werkt samen met een gespecialiseerde financieringsmaatschappij die speciaal voor de horeca arrangementen heeft ontwikkeld met variabele looptijden.

Dit heet een financiële lease.

De voordelen hiervan zijn:

  • overzichtelijke kosten per maand
  • uw werkkapitaal blijft onaangetast
  • nieuwe bedrijfsmiddelen zijn direct onder handbereik

Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan.

Maken NISSEI softijsmachines veel lawaai?

NISSEI bouwt niet alleen de meest energiezuinige softijsmachines maar ook nog eens de meest geluidsarme!

Als er een storing optreedt, wat moet ik dan doen?

U belt naar onze technische dienst, hier krijgt u een ervaren monteur aan de lijn, deze gaat proberen om uw probleem eerst door de telefoon op te lossen, dit lukt ons in 82,6% van alle gevallen. Mocht dit niet lukken dan zorgen wij voor een ervaren monteur die bij u op locatie het probleem komt verhelpen.

Waarom een 1-cilindersysteem en niet 2 gescheiden vriescilinders?

Gescheiden cilinders

Bij een 2-cilindersysteem komen softijs en milkshake elk uit hun eigen vriescilinders. Zo’n combinatiemachine bestaat uit twee grotendeels separate machines die in één kast zijn geplaatst. De zwakte van dit systeem is, dat uit de softijscilinder in de minder drukke perioden bijna geen verkoop plaatsvindt. Dit beïnvloedt de kwaliteit van het ijs in die vriescilinder sterk nadelig. Het beste resultaat met dit soort machines krijgt u door er op te letten dat de machine een cilinderinhoud heeft die goed is afgestemd op uw capaciteit. Een dubbele uitvoering geeft onder andere meer slijtage, schoonmaakwerk en energieverbruik.

Enkele cilinder

Bij het 1-vriescylindersysteem komen softijs en milkshakes uit dezelfde vriescilinder. Kies voor een vriescilinder die voldoende inhoud en vriescapaciteit heeft om de piekverkopen van beide producten in uw bedrijf aan te kunnen. Bij het 1-cylindersysteem wordt, tijdens het tappen, de milkshake razendsnel van vers softijs en de smaaktoevoeging gemaakt. U kunt dit vergelijken met het postmixsysteem voor frisdranken. Het 1-cylindersysteem zorgt er onder andere voor dat door de grotere doorstroming van uw softijs, het softijs ook in de koudere perioden een goede en verse kwaliteit heeft.

Waarom softijs verkopen?

Softijs is onderscheidend, trendy, zeer winstgevend, vers en u kunt er zeer creatief mee zijn, door er  toevoegingen als topping, fruit en dips bij te verkopen.

Wat is luchtopslag in softijs?

Luchtopslag in softijs geeft het ijs een romige smaak, maakt het softijs stevig en minder koud en verhoogt het rendement enorm. Gemiddeld is de opslag in een NISSEI softijsmachine 80- 90%. Hoe hoger de luchtopslag, des te romiger en steviger het ijs wordt. De luchtopslag beïnvloedt ook de het rendement op softijs. Een NISSEI softijsmachine maakt van 1 liter ijsmix 1,8 -1,9 liter softijs!